Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Д88
Автор(и) : Димань Т. М., Барановский М. М., Білявський Г. О.
Назва : Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування : навч. посіб.
Вихідні дані : Київ: Лібра, 2006
Кільк.характеристики :304 с
ISBN, Ціна 966-7035-77-8: 22.00 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD
Анотація: У навчальному посібнику на сучасному науковому рівні викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофологіі - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Наведено дані про харчову та біологічну цінність харчових продуктів, їхню збалансованість у харчовому раціоні, енергетичні потреби різних вікових і професійних груп населення. Викладено основи зберігання й ідентифікації харчової продукції. Представлено сучасні фізико-хімічні та біохімічні методи дослідження складу і властивостей харчових продуктів. Посібник розраховано на студентів вищих навчальних закладів України, де вивчаються курси: "Екологія людини", "Основи екологічних знань", "Безпека життєдіяльності", "Екотоксикологія", "Нормування антропогенного навантаження на природне середовище". Він буде корисним широкому загалу читачів, які цікавляться харчуванням як важливим елементом здорового способу життя
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Дод.точки доступу:
Барановский, М. М.
Білявський, Г. О.