Форма документа : Однотомне видання Шифр видання : 613.2/Д88 Автор(и) : Димань Т. М., Барановский М. М., Білявський Г. О. Назва : Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування : навч. посіб. Вихідні дані : Київ: Лібра, 2006 Кільк.характеристики :304 с ISBN, Ціна 966-7035-77-8: 22.00 р. УДК : 613.2 + 613.2(075.8) MeSH-головна: ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD Анотація: У навчальному посібнику на сучасному науковому рівні викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофологіі - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Наведено дані про харчову та біологічну цінність харчових продуктів, їхню збалансованість у харчовому раціоні, енергетичні потреби різних вікових і професійних груп населення. Викладено основи зберігання й ідентифікації харчової продукції. Представлено сучасні фізико-хімічні та біохімічні методи дослідження складу і властивостей харчових продуктів. Посібник розраховано на студентів вищих навчальних закладів України, де вивчаються курси: "Екологія людини", "Основи екологічних знань", "Безпека життєдіяльності", "Екотоксикологія", "Нормування антропогенного навантаження на природне середовище". Він буде корисним широкому загалу читачів, які цікавляться харчуванням як важливим елементом здорового способу життя Примірники :ЧЗ(1) Вільні : ЧЗ(1) Дод.точки доступу: Барановский, М. М. Білявський, Г. О. |