Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 611/Ш23
Автор(и) : Шапаренко П. П.
Назва : Анатомія людини: [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. III-IV акредитації] : у 2 т./ П. П. Шапаренко, Л. П. Смольський ; за ред. П. П. Шапаренка. Т. 2
Вихідні дані : Київ: Здоров’я, 2005
Кільк.характеристики :372 с
Примітки : Допущено МОЗ України
ISBN, Ціна 5-311-01342-7: 57.00, 100.00, 150.00, р.
УДК : 611 + 611(075.8)
Предметні рубрики: ВНМУ
MeSH-головна: АНАТОМИЯ -- ANATOMY
Анотація: У другому томі підручника описано будову серцево-судинної, лімфатичної та нервової систем, органів чуття й загального покриву. Матеріал структурований і має чітке методичне спрямування, що полегшуватиме засвоєння матеріалу та забезпечуватиме більшу продуктивність самостійної підготовки студентів. Наприкінці кожного розділу наведено питання для самоконтролю. З урахуванням наявної в сучасній медицині тенденції до використання при морфо-фізіологічних дослідженнях методів масового обстеження населення для виявлення залежності між типами конституції (соматотипами) людини та схильністю до різних захворювань у підручнику описано методику антропометрії, антропометричні інструменти і методи визначення складників тіла (кісткової, м’язової, жирової тканин). Зміст підручника пов’язано з клінічними аспектами різних галузей медичних знань, що дає змогу сприймати анатомію людини в комплексі з іншими медичними дисциплінами та виокремити функціональний напрям цієї науки. Матеріал підручника викладено відповідно до навчальної програми, затвердженої Міністерством охорони здоров’я України. Анатомічні терміни наведено за новою анатомічною номенклатурою (Міжнародна анатомічна номенклатура. — К.: здоров’я, 2001). Для студентів вищих медичних закладів освіти III—IV рівнів акредитації. Може бути корисним для практичних лікарів, лікарів-інтернів, курсантів факультетів післядипломної освіти
Примірники : всього 45: УА(609), НА(2), ЧЗ(6), ФРК(1)
Вільні : УА(466), НА(2), ЧЗ(6), ФРК(1)
Дод.точки доступу:
Смольський, Л. П.
Смольский Л. П.
Шапаренко, П. П. \ред.\