К 32 Квасьнєвскі, Ян. Оптимальне харчування. Принципи і кулінарні рецепти [Текст] : [наук.-практ. вид.] / Я. Квасьнєвскі ; [пер. з пол. Н. Романчук]. - Львів : Добра справа, 2007. - 192 с. - Бібліогр.: с.176 -178. - ISBN 966-7964-27-2 Содержание: Передмови до українського видання . - С .3 Вступ . - С .7 Принципи оптимального харчування . - С .10 Для чого потрібно харчуватися в оптимальний спосіб? . - С .10 Неправильне харчування - основна причина хвороб . - С .12 Вплив оптимального харчування на хворих людей . - С .16 Білок - основний харчовий складник . - С .19 Жир = Енергія . - С .20 Вуглеводи - так, але скільки? . - С .23 Практичні вказівки до оптимального харчування . - С .25 Японська дієта . - С .31 Поживність харчових продуктів з точки зору оптимального харчування . - С .34 Яйця . - С .34 Молоко і молокопродукти . - С .35 М’ясо і м’ясопродукти . - С .37 Жири як харчова сировина . - С .41 Горіхи . - С .45 Овочі і фрукти . - С .46 Хлібопродукти . - С .48 Цукор, мед, солодощі . - С .49 Приправи, харчові додатки, алкоголь, сигарети . - С .50 Харчування в особливих фізіологічних станах і під час хвороб . - С .55 Три традиційні моделі харчування . - С .56 Харчування вагітних жінок . - С .58 Харчування немовлят . - С .60 Харчування дітей . - С .62 Харчування хворих людей . - С .63 Ожиріння і оптимальне харчування . - С .73 Рецепти страв, згідно з принципами оптимального харчування . - С .78 Зразкове меню на перші 2 тижні оптимального харчування . - С .157 Таблиці поживності продуктів харчування . - С .168 Список літератури . - С .176
MeSH-главная: ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD КУЛИНАРИЯ -- COOKING ПИЩЕВЫЕ РЕЦЕПТЫ -- FOOD, FORMULATED Аннотация: Книга є дуже цінною для всіх хто підтримує сучасні погляди на здоров’я людини, які міцно пов’язані з досвідом та знаннями про оптимальне харчування. Враховуючи всі аспекти здоров’я людини , можна сказати, що здоров’я це нормальний розвиток тіла, інтелекту, психіки індивідуума через застосування методу оптимального харчування Яна Кваснєвського. Ми висловлюємо щиру подяку вченому дієтологу доктору Кваснєвському за турботу і вболівання та прагнення вирішення проблеми здорового оптимального харчування в Україні Доп.точки доступа: Романчук, Надія \пер. з пол.\ Экземпляры всего: 2 ЧЗ (1), НА (1) Свободны: ЧЗ (1), НА (1) |