613.2
Г 46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Медицина, 2007 - .
   Кн. 1 / Т. І. Аністратенко [та ін.]. - 2007. - 528 с. - Рек. МОЗ України . - Бібліогр.: в кінці глав. - ISBN 966-8144-52-Х
УДК

MeSH-главная:
ГИГИЕНА -- HYGIENE (обучение)
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION (методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Аннотация: З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини XX ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов’язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об’єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології
Доп.точки доступа:
Ципріян, В. І. \ред.\
Аністратенко, Т. І.
Білко, Т. М.
Благодарова, О. В.
Бутильська, Н. О.

Экземпляры всего: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)