Вид документа : Многотомное издание Шифр издания : 613.2/Г 46 Автор(ы) : Ципріян В. І., Матасар І. Т., Слободкін В. І., Козярін І. П. Заглавие : Гігієна харчування з основами нутриціології: [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн./ ред. В. І. Ципріян. Кн. 2 Выходные данные : Київ: Медицина, 2007 Колич.характеристики :544 с Примечания : Бібліогр. в кінці глав. - Рек. МОЗ України ISBN, Цена 966-8144-03-1: 95.00, 190.00, р. УДК : 613.2 + 613.292 + 613.2(075.8) MeSH-главная: ГИГИЕНА -- HYGIENE ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD Аннотация: У другій книзі підручника описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Значну увагу приділено теорії та методології нормування контамінантів різної природи в харчових продуктах. Уперше на прикладах показано, як визначаються аліментарні ризики захворюваності, наведені підходи до регламентації трансгенної їжі. Ґрунтовно проаналізовано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів. У главах, в яких йдеться про харчові отруєння мікробної природи, схарактеризовані властивості мікроорганізмів, умови їхнього розмноження і токсиноутворення у харчових продуктах, описано можливі шляхи забруднення і систему заходів профілактики. Наведено авторську класифікацію харчових отруєнь і детально описано методику їх розслідування. Підручник відповідає програмам перед- та післядипломної підготовки лікарів за фахом «гігієна харчування» і «нутриціологія». Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації Экземпляры : всего : НА(1), ЧЗ(1) Свободны : ЧЗ(1) Доп.точки доступа: Ципріян, В. І. \ред.\ Ципріян, В. І. Матасар, І. Т. Слободкін, В. І. Козярін, І. П. |