Головач, І. Ю.
    Нефармакологічний та харчовий менеджмент подагри: поточні й майбутні напрямки [Text] / І. Ю. Головач, Є. Д. Єгудіна // Сімейна медицина. - 2019. - № 5/6. - С. 129-137. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-main:
ПОДАГРА -- GOUT (генетика, диагностика, диетотерапия, иммунология, классификация, лекарственная терапия, метаболизм, микробиология, осложнения, патофизиология, радиоизотопные изображения, терапия, энзимология, этиология)
ГИПЕРУРИКЕМИЯ -- HYPERURICEMIA (диагностика, классификация, лекарственная терапия, метаболизм, микробиология, моча, осложнения, патофизиология, терапия, ультрасонография, энзимология, этиология)
МОЧЕВАЯ КИСЛОТА -- URIC ACID (анализ, классификация, метаболизм, моча, химический синтез)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ ОРГАНИЧЕСКИЕ -- FOOD, ORGANIC (использование, микробиология, стандарты, статистика)
ПУРИНЫ -- PURINES (анализ, вредные воздействия, классификация, метаболизм, химический синтез)
ФРУКТОЗА -- FRUCTOSE (анализ, биосинтез, вредные воздействия, классификация, кровь, метаболизм)
ДИЕТА -- DIET (использование, классификация, методы, стандарты, статистика, этика)
ТЕЛА МАССЫ ИНДЕКС -- BODY MASS INDEX
КАЧЕСТВО ЖИЗНИ -- QUALITY OF LIFE (психология)
Annotation: Подагра – це запальний артрит, спричинений відкладенням кристалів моноурату натрію у синовіальних суглобах і м’яких тканинах. Поточні рекомендації акцентують увагу насамперед на агресивній медикаментозній терапії для лікування подагри. Водночас рекомендаціям щодо зміни способу життя і відповідного харчування приділено менше уваги. У даному літературному огляді наведено ретельний аналіз впливу способу життя, окремих продуктів харчування і компонентів їжі на ризик розвитку гіперурикемії, подагри та її клінічних проявів, виходячи з останніх рекомендацій та проведених досліджень. Розглянуто механізми, що лежать в основі впливу особливостей певних продуктів на рівень сироваткової сечової кислоти. Наголошено на важливості дієтичного консультування пацієнтів при подагрі, необхідності контролю маси тіла і регулярних помірних фізичних навантажень задля поліпшення прогнозу перебігу цього захворювання
Additional Access Points:
Єгудіна, Є. Д.

There are no free copies