Взаємозв’язок антропометричних показників та порогу смакової чутливості до кухонної солі у пацієнтів з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби [Текст] / Г. Ю. Машура [и др.] // Буковинський медичний вісник. - 2016. - Т. 20, № 3. - С. 120-123. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
НЕАЛКОГОЛЬНАЯ ЖИРОВАЯ БОЛЕЗНЬ ПЕЧЕНИ -- NON-ALCOHOLIC FATTY LIVER DISEASE
НАТРИЯ ХЛОРИД -- SODIUM CHLORIDE
Анотація: У статті представлені результати, які свідчать про вплив надмірного вживання кухонної солі на розвиток ожиріння та погіршення антропометричних показників. Досліджено антропометричні показники 115 пацієнтів із неалкогольною жировою хворобою печінки в поєднанні з гіпертонічною хворобою ІІ стадії з різною смаковою чутливістю до хлориду натрію. Виявлено, що в пацієнтів із неалкогольною жировою хворобою печінки в поєднанні з гіпертонічною хворобою ІІ стадії з високим показником смакової чутливості до кухонної солі відмічається достовірне підвищення антропометричних показників. Також відзначено збільшений сольовий апетит та споживання кухонної солі в пацієнтів із високим порогом смакової чутливості до кухонної солі.
Дод.точки доступу:
Машура, Г. Ю.
Ганич, Т. М.
Фатула, М. І.
Рішко, О. А.

Вільних прим. немає