Напрями, досягнення та перспективи біотехнології у харчовій промисловості [Текст] / Л. В. Баль-Прилипко [та ін.] // Мікробіол. журн. - 2016. - Т. 78, № 3. - С. 99-111


MeSH-головна:
БИОТЕХНОЛОГИЯ -- BIOTECHNOLOGY (тенденции)
ГЕННАЯ ИНЖЕНЕРИЯ -- GENETIC ENGINEERING (тенденции)
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS (химия)
Анотація: У статті проведено аналітичний скринінг можливостей біотехнології у харчовій промисловості. Представлено основні напрями застосування біотехнологічних досліджень і розробок, охарактеризовано доцільність та актуальність використання генної інженерії, спеціалізованих штамів мікроорганізмів та ферментних препаратів при виробництві харчової продукції з функціональною спрямованістю, високим рівнем якості та безпечності. Сформульовано найважливіші вимоги та критерії вибору біотехнологічної складової для різних областей харчової галузі. Узагальнено наукові досягнення біотехнології та генної інженерії, які сприяють розвитку інновацій у створенні продуктів для здорового харчування, дають можливість реалізації потенціалу цього напряму.
Дод.точки доступу:
Баль-Прилипко, Л. В.
Патика, М. В.
Леонова, Б. І.
Старкова, Е. Р.
Брона, А. І.

Вільних прим. немає