Розробка технології ферментованих напоїв лікувально-профілактичної дії на основі екстракту плодів хурми Віргінської (Dyospyros virginiana L.) / Л. О. Косоголова [та ін.] // Фітотерапія. Часопис. - 2017. - N 2. - С. 62-64


MeSH-головна:
ХУРМА -- DIOSPYROS
НАПИТКИ -- BEVERAGES
Анотація: У статті наведені результати використання принципової технологічної схеми одержання ферментованих напоїв для розробки технології ферментованого напою лікувально-профілактичної дії на основі ячмінно-солодового сусла і водного екстракту плодів хурми віргінської. Дослідження авторів біологічно активних речовин плодів та листя хурми і фармакологічної активності цієї сировини показали позитивний вплив водних та водно-спиртових екстрактів плодів хурми на кровотворення, зокрема, водний екстракт плодів хурми підвищує тромбоцитопоез. Встановлено час приготування ферментованого напою. Одержаний напій може бути рекомендований для подальшого вивчення лікувально-профілактичного застосування хворими із первинною чи вторинною тромбоцитопенією.
В статье приведены результаты использования принципиальной технологической схемы получения ферментированных напитков для разработки технологии ферментированного напитка лечебно-профилактического действия на основе ячменно-солодового сусла и водного экстракта плодов хурмы виргинской. Исследования авторов биологически активных веществ плодов и листьев хурмы и фармакологической активности этого сырья показали положительное влияние водных и водно-спиртовых экстрактов плодов хурмы на кроветворение, в частности, водный экстракт плодов хурмы повышает тромбоцитопоэз. Определено время приготовления ферментированного напитка. Полученный напиток может быть рекомендован для дальнейшего изучения лечебно-профилактического применения больными с первичной или вторичной тромбоцитопенией.
Дод.точки доступу:
Косоголова, Л. О.
Кривутенко, І. С.
Поліщук, Б. В.
Джан, Т. В.
Григор’єва, О. В.

Вільних прим. немає