Анохіна, Г. А.
    Сучасні підходи до дієтичного харчування хворих на цироз печінки (Огляд літератури) / Г. А. Анохіна, В. В. Харченко // Фітотерапія. Часопис. - 2017. - N 3. - С. 27-30


MeSH-головна:
ЦИРРОЗЫ ПЕЧЕНИ -- LIVER CIRRHOSIS (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование)
Анотація: У статті висвітлено сучасні підходи до дієтичного харчування хворих на цироз печінки, включаючи печінкову енцефалопатію, хворобу Вільсона і гемохроматоз. Наявність енергетично-білкового, вітамінного дефіциту, особливо білка і цинку, має негативний вплив на перебіг цирозу печінки. Представлені науково обгрунтовані дані щодо підвищення квоти білка в харчуванні хворих на цироз печінки.
В статье освещены современные подходы к диетическому питанию больных циррозом печени, включая печеночную энцефалопатию, болезнь Вильсона и гемохроматоз. Наличие энергетически-белкового, витаминного дефицита, особенно белка и цинка, оказывает негативное влияние на течение цирроза печени. Представлены научнообоснованные данные по повышению квоты белка в питании больных циррозом печени.
Дод.точки доступу:
Харченко, В. В.

Вільних прим. немає