Ткаченко, Т.
    Транс-жири: небезпека доведена! [Текст] / Т. Ткаченко // Фармацевт практик. - 2018. - № 10. - С. 42-43


MeSH-головна:
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS (анализ, вредные воздействия, стандарты)
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ТРАНСКОНФИГУРАЦИЯ -- TRANS FATTY ACIDS (химия)
3,4-ДИХЛОРО-N-МЕТИЛ-N-(2-(1-ПИРРОЛИДИНИЛ)-ЦИКЛОГЕКСИЛ)-БЕНЗЕНАЦЕТАМИД, (ТРАНС)-ИЗОМЕР -- 3,4-DICHLORO-N-METHYL-N-(2-(1-PYRROLIDINYL)-CYCLOHEXYL)-BENZENEACETAMIDE, (TRANS)-ISOMER (анализ, химия)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Анотація: У травні 2018 р. Всесвітня організація охорони здоров’я презентувала пакет заходів, спрямованих на поетапне виключення транс-жирних кислот промислового виробництва зі складу харчових продуктів у всьому світі [1]. За оцінками експертів, від серцево-судинних хвороб, зумовлених вживанням транс-жирів, щорічно вмирає більше півмільйона осіб. Що не так із транс-ізомерами жирних кислот? Чому лікарі пішли війною на продукти, які ще не так давно активно пропагували як альтернативу природним твердим жирам?
Вільних прим. немає