Примак, Р. Етапи науки дієтології [Текст] / Р. Примак> // Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 28-29 MeSH-головна: ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (история, кадры, методы, организация и управление, тенденции, этика) ЭНЕРГИИ ПОТРЕБЛЕНИЕ -- ENERGY INTAKE (физиология) ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование, история) ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE (история) ИСТОРИЯ МЕДИЦИНЫ -- HISTORY OF MEDICINE Анотація: Одним з найважливіших показників продуктів харчування є їхня калорійність. Саме цей показник послужив за «наріжний камінь» при створенні дієтології, але згодом з’ясувалося, що він є обов’язковим, але недостатнім при обранні дієт для попередження та лікування багатьох захворювань. Нині дієтологи, використовуючи найновітніші дані медицини та біохімії, досягли значних успіхів у боротьбі за здоров’я людини, й одним з важелів у цьому є пропаганда здорового способу життя Вільних прим. немає |