Лопатинська, О. Взаємодія ліків та харчових продуктів при лікуванні артеріальної гіпертензії [Текст] / О. Лопатинська> // Фармацевт практик. - 2019. - № 9. - С. 26-28. - Бібліогр.: в кінці ст. MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (диетотерапия, лекарственная терапия) ПИЩЕВОЙ ПРОДУКТ-ЛЕКАРСТВО, ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ -- FOOD-DRUG INTERACTIONS (иммунология) АДРЕНЕРГИЧЕСКИЕ БЕТА-АНТАГОНИСТЫ -- ADRENERGIC BETA-ANTAGONISTS (иммунология, метаболизм, терапевтическое применение) Анотація: Серед чинників, які визначають клінічну ефективність та безпеку лікарських засобів, важливе значення мають нутриційні середники [2–4,12]. Результати взаємодії ліків та компонентів харчових продуктів впливають не лише на розвиток позитивного фармакологічного ефекту, а й на виникнення небажаних ускладнень фармакотерапії [4, 7]. Зміни фармакотерапевтичного ефекту внаслідок взаємодії ліків та їжі особливого значення набувають у лікуванні хворих із хронічними патологічними станами, серед яких одне з основних місць посідають захворювання серцево-судинної системи і, зокрема, артеріальна гіпертензія (АГ) Вільних прим. немає |