Куцик, Т. П.
    Ефективність застосування функціонального харчування у комплексному лікуванні пацієнтів на хронічний панкреатит / Т. П. Куцик, Н. Ф. Кігель, Л. А. Глущенко // Фітотерапія. Часопис. - 2019. - N 1. - С. 23-26


MeSH-головна:
ПАНКРЕАТИТ ХРОНИЧЕСКИЙ -- PANCREATITIS, CHRONIC (терапия)
НУТРИЦИОННАЯ ТЕРАПИЯ -- NUTRITION THERAPY
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS (использование)
Анотація: У даний час поширення набувають методи комплексного лікування хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту з використанням продуктів функціонального харчування. У нашому дослідженні запропоновано поряд із традиційним лікуванням вживати функціональний кисломолочний продукт "Дивосил". Після 12 днів у пацієнтів, на фоні вживання косломолочного продукту "Дивосил", відбуваються позитивні зміни мікробіоценозу товстої кишки, що виражається у зниженні активності умовно-патогенних мікроорганізмів і при цьому створюються умови для нормальної і ефективної життєдіяльності облігатної мікрофлори.
В настоящее время распространение получают методы комплексного лечения хронических болезней желудочно-кишечного тракта с использованием продуктов функционального питания. В нашем исследовании предложено наряду с традиционным лечением употреблять функциональный кисломолочный продукт "Девясил". После 12 дней у пациентов на фоне употребления кисломолочного продукта "Девясил", происходят положительные изменения микробиоценоза толстой кишки, что выражается в снижении активности условно-патогенных микроорганизмов и при этом создаются условия для нормальной и эффективной жизнедеятельности облигатной микрофлоры.
Дод.точки доступу:
Кігель, Н. Ф.
Глущенко, Л. А.

Вільних прим. немає