Методичні рекомендації ESPEN щодо клінічного харчування у відділенні інтенсивної терапії [Текст] / P. Singer [et al.] // Біль, знеболювання і інтенс. терапія. - 2019. - N 2. - С. 39-88. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ИНТЕНСИВНАЯ ТЕРАПИЯ -- INTENSIVE CARE
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION
ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Анотація: Згідно з новими стандартними операційними процедурами ESPEN були оновлені попередні рекомендації щодо забезпечення найкращого медичного нутритивного забезпечення для критично хворих пацієнтів. Дані рекомендації визначають, хто є пацієнтами в групі ризику, як оцінити нутритивний статус пацієнта ВІТ, як визначити кількість енергії, яку необхідно забезпечити, який обрати шлях для нутритивного забезпечення та як адаптувати пацієнта у відповідності до різних клінічних умов. Також описано, коли слід розпочати і як просуватися в управлінні процесом адекватного забезпечення поживними речовинами. Запропоновано найкраще визначення кількості та походження вуглеводів, жирів і білків. Особлива увага приділяється глутаміну і омега-3 жирним кислотам. Обговорюються конкретні стани, що часто спостерігаються в інтенсивній терапії, такі як пацієнти з дисфагією, виснажені пацієнти, пацієнти з множинними травмами, абдомінальна хірургія, сепсис і ожиріння, з метою ознайомлення практикуючого лікаря з найкращою доказовою терапією. Моніторинг цієї нутритивної терапії обговорюється в окремому документі
Дод.точки доступу:
Singer, P.
Blaser, A. R.
Berger, M. M.
Alhazzani, W.
Calder, P. C.
Casaer, M. P.
Hiesmayr, M.
Mayer, K.
Montejo, J. C.
Pichard, C.
Preiser, J.-C.
Zanten, A. R. H.
Oczkowski, S.
Szczeklsk, W.
Bischoff, S. C.

Вільних прим. немає