Демецька, О.
    Ягоди годжі: «пустушка» чи «панацея»? [Текст] / О. Демецька // Фармацевт практик. - 2019. - № 11. - С. 40-41


MeSH-головна:
ПАСЛЕНОВЫЕ -- SOLANACEAE (действие лекарственных препаратов, химия)
ЛЕКАРСТВА ИЗ КИТАЙСКИХ РАСТЕНИЙ -- DRUGS, CHINESE HERBAL (выделение и очистка, фармакология, химия)
ПОЛИСАХАРИДЫ -- POLYSACCHARIDES (выделение и очистка, фармакология, химия)
ФИТОТЕРАПИЯ -- PHYTOTHERAPY (использование, методы, тенденции)
Анотація: Ще відносно недавно дерев’янисті чагарники «дереза берберів» та «дереза китайська», більш відомі як «годжі», були майже невідомі для пересічних громадян. Однак вже на початку ХХІ ст. «ягоди годжі» були розрекламовані як рослина, яка має потужні цілющі властивості, що здатні впоратися з будь-якою хворобою через значну кількість мікроелементів та вітамінів. Культуру почали претензійно називати «червоним алмазом», «райською ягодою» та «ягодою довголіття», але незабаром з’явилася інформація про те, що користь ягід годжі є, м’яко кажучи, перебільшеною, тобто звичайним маркетинговим ходом. Отже, за допомогою наукових публікацій, представлених у базах даних Pub Med і Medline, спробуємо розібратися, що таке — ці загадкові «годжі»
Вільних прим. немає