Застосування гліцерину та ДМСО для кріоконсервування лептоспір Leptospira Interrogans = Using of glycerol and DMSO for leptospria snterrogans cryopreservation / В. В. Уховський [та ін.]> // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2019. - Т. 29, № 1. - С. 102-106
MeSH-головна: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы) ЛЕПТОСПИРЫ -- LEPTOSPIRA Анотація: Лептоспіроз є одним із найпоширеніших зоонозних захворювань у світі. Показники його розповсюдження та кількість спалахів помітно зростають у багатьох країнах світу [8, 9]. Це, в свою чергу, завдає значних економічних збитків сільському господарству, оскільки знижується народжуваність та продуктивність тварин, а також збільшується їх смертність. Лептоспіри достатньо чутливі до пошкоджуючої дії фізико-хімічних факторів – помірно високих температур (45–55°С), кислих та лужних значень рН [7], жовчі та шлункового соку [6], дезінфектантів Дод.точки доступу: Уховський, В. В. Палій, А. П. Тарасов, О. А. Уховська, Т. М.
Вільних прим. немає
|