Збереженість меристем батату Ipomoea batatas L., після кріоконсервування методом вітрифікації = Survival of sweet potatoes (Ipomoea batatas L.) meristems after cryoprezervation by vitrification / Г. В. Мозговська [та ін.]> // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2019. - Т. 29, № 2. - С. 157
MeSH-головна: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы) ВИТРИФИКАЦИЯ -- VITRIFICATION БАТАТ -- IPOMOEA BATATAS Анотація: Методи, які базуються на вітрифікації, передбачають занурення біологічного матеріалу безпосередньо у рідкий азот або його шугу, що не потребує коштовного обладнання. Для забезпечення переходу внутрішньоклітинного вмісту у скловидний стан без утворення кристалів необхідно ретельно дотримуватися умов обробки меристем. У нашому дослідженні це досягалося двома способами: за допомогою розчинів, які вітрифікуються. та дегідратації потоком стерильного повітря. Мета роботи - дослідження впливу кріоконсервування методом вітрифікації на збереженість меристем батату Дод.точки доступу: Мозговська, Г. В. Шевченко, Н. О. Мірошниченко, Т. М. Івченко, Т. В. Баштан, Н. О. Віценя, Т. І.
Вільних прим. немає
|