Збереженість меристем батату Ipomoea batatas L., після кріоконсервування методом вітрифікації = Survival of sweet potatoes (Ipomoea batatas L.) meristems after cryoprezervation by vitrification / Г. В. Мозговська [та ін.] // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2019. - Т. 29, № 2. - С. 157


MeSH-головна:
КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы)
ВИТРИФИКАЦИЯ -- VITRIFICATION
БАТАТ -- IPOMOEA BATATAS
Анотація: Методи, які базуються на вітрифікації, передбачають занурення біологічного матеріалу безпосередньо у рідкий азот або його шугу, що не потребує коштовного обладнання. Для забезпечення переходу внутрішньоклітинного вмісту у скловидний стан без утворення кристалів необхідно ретельно дотримуватися умов обробки меристем. У нашому дослідженні це досягалося двома способами: за допомогою розчинів, які вітрифікуються. та дегідратації потоком стерильного повітря. Мета роботи - дослідження впливу кріоконсервування методом вітрифікації на збереженість меристем батату
Дод.точки доступу:
Мозговська, Г. В.
Шевченко, Н. О.
Мірошниченко, Т. М.
Івченко, Т. В.
Баштан, Н. О.
Віценя, Т. І.

Вільних прим. немає