Семченко, К. В. Обгрунтування складу пастилок на основі оцінки органолептичних показників [Текст] / К. В. Семченко, Л. І. Вишневська, Н. П. Половко> // Укр. біофармац. журнал. - 2019. - № 4. - С. 23-26 MeSH-головна: ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL (методы) ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ -- DOSAGE FORMS ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS Анотація: Останніми роками пастилки як лікарська форма стають все більш популярними. Безперечними перевагами її є легкість застосування, сумісність з багатьма лікарськими речовинами та комплайєнс з боку пацієнтів. Оскільки однією з основних характеристик пастилок є належні органолептичні властивості, метою даної роботи було встановлення оптимального складу та технології пастилок на основі оцінки органолептичних показників зразків пастилок з різними коригентами смаку та фруктовими ароматизаторами На основі експериментальних даних встановлено, що найбільш прийнятними за споживчими характеристиками є такі підсолоджувачі, як сироп глюкози або фруктоза, ароматизатор – апельсин і лимон Дод.точки доступу: Вишневська, Л. І. Половко, Н. П. Вільних прим. немає |