Семченко, К. В.
    Обгрунтування складу пастилок на основі оцінки органолептичних показників [Текст] / К. В. Семченко, Л. І. Вишневська, Н. П. Половко // Укр. біофармац. журнал. - 2019. - № 4. - С. 23-26


MeSH-головна:
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL (методы)
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ -- DOSAGE FORMS
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS
Анотація: Останніми роками пастилки як лікарська форма стають все більш популярними. Безперечними перевагами її є легкість застосування, сумісність з багатьма лікарськими речовинами та комплайєнс з боку пацієнтів. Оскільки однією з основних характеристик пастилок є належні органолептичні властивості, метою даної роботи було встановлення оптимального складу та технології пастилок на основі оцінки органолептичних показників зразків пастилок з різними коригентами смаку та фруктовими ароматизаторами
На основі експериментальних даних встановлено, що найбільш прийнятними за споживчими характеристиками є такі підсолоджувачі, як сироп глюкози або фруктоза, ароматизатор – апельсин і лимон
Дод.точки доступу:
Вишневська, Л. І.
Половко, Н. П.

Вільних прим. немає