Рудавка, С. І.
    Шляхи забезпечення оптимальних обсягів виробництва продуктів харчування в Україні та їх економічної доступності населенню [Текст] = Ways of ensuring optimum volumes of food production in Ukraine and their economic accessibility to the population / С. І. Рудавка // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2019. - Т. 23, № 4. - С. 703-711. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ПРОМЫШЛЕННОСТЬ -- FOOD INDUSTRY (законодательство и юриспруденция, организация и управление, тенденции, экономика)
ЧАСТНЫЙ СЕКТОР -- PRIVATE SECTOR (законодательство и юриспруденция, организация и управление, тенденции, экономика)
СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННЫЕ КУЛЬТУРЫ -- CROPS, AGRICULTURAL (экономика)
Кл.слова (ненормовані):
РЫНОК -- ЗЕМЛИ -- РЕФОРМИРОВАНИЕ
Анотація: Основою продовольчої безпеки країни та її регіонів є забезпечення оптимальних обсягів виробництва продуктів харчування та їх економічна доступність. Метою статті є визначення шляхів зростання обсягів виробництва високоякісних продуктів харчування та забезпечення економічної доступності населенню України у придбанні продуктів харчування. Оскільки обсяг виробництва найбільш важливих продуктів харчування в розрахунку на одну особу знаходиться на низькому рівні, нагальним є збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції та її переробки, забезпечення економічної доступності населенню у придбанні продуктів харчування, для чого необхідно розробити на тривалий період у країні цільову програму розвитку агропромислового комплексу, реформувати аграрний сектор економіки, створити земельну службу за контролем земельних ресурсів і розвивати його структуру: крупні сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, особисті селянські господарства та кооперативи, запустити прозорий ринок земель сільськогосподарського призначення, де господарями, власниками землі повинні бути громадяни України, надавати всебічну державну підтримку виробникам аграрного сектору, забезпечити умови економічної доступності населенню у придбанні продуктів харчування
The basis of food security for the country and its regions is to ensure optimal food production and economic affordability. The purpose of the article is to identify ways to increase the production of high quality food and to ensure economic accessibility to the population of Ukraine in the purchase of food. As the volume of production of the most important foodstuffs per person is low, it is essential to increase the volume of production of agricultural products and their processing, to ensure economic accessibility to the population in the purchase of foodstuffs, for which it is necessary to develop a long-term program of agro-industrial development in the country. complex, reform the agrarian sector of the economy, create a land service for the control of land resources and develop its structure: cr vine farms, farms, private farms and cooperatives, run a transparent market of agricultural land, where the owners, land owners must be citizens of Ukraine, to provide comprehensive state support to producers of the agricultural sector to ensure economic conditions of accessibility in public purchasing food
Вільних прим. немає