Демецька, О.
    «Нездорова дієта», або харчові звички медичних працівників [Текст] / О. Демецька // Фармацевт практик. - 2020. - № 12. - С. 14-15. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология, физиология)
МЕДИЦИНСКИЙ ПЕРСОНАЛ -- MEDICAL STAFF (психология, тенденции)
СТУДЕНТЫ МЕДИЦИНСКИХ УЧЕБНЫХ ЗАВЕДЕНИЙ -- STUDENTS, HEALTH OCCUPATIONS (психология, статистика)
Анотація: Кількість доступних ґрунтовних даних щодо харчових звичок медичних працівників є вкрай обмеженою. Однак, як і у випадку із населенням у цілому, більшість студентів і фахівців галузі охорони здоров’я регіону Латинської Америки, США, Австралії та Великої Британії не дотримуються дієтичних рекомендацій своїх країн. Більшість з них споживають менше рекомендованого добового обсягу фруктів і овочів, цільнозернових, молочних продуктів і білка; менше 50% випивають вісім або більше склянок води на день; близько 30% щодня споживають продукти з високим вмістом жиру і цукру; більше половини (62,1%) дотримуються неадекватного режиму харчування. В цілому переважна більшість медичних працівників (74,5%) дотримуються дієти, яку можна віднести до категорії «нездорової»
Дрібні перекуси, їжа всухом’ятку, потім поїдання «всього та одразу» — багато залежить від спеціальності, навантаження і, власне, від бажання бодай намагатися вирішити проблему
Вільних прим. немає