Адаптивна еволюція для підвищення продукції етанолу під час спиртового бродіння у промислових штамів дріжджів SACCHAROMYCES CEREVISIAE / А. Зазуля [та ін.] // Цитологія і генетика = Cytology and genetics. - 2020. - Т. 54, № 5. - С. 27-38


MeSH-головна:
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE (метаболизм)
ЭТАНОЛ -- ETHANOL (метаболизм)
АДАПТАЦИЯ БИОЛОГИЧЕСКАЯ -- ADAPTATION, BIOLOGICAL
Анотація: Етанол – одна із найважливіших сполук, що широко використовується у медицині, фармакології, харчовій та паливній промисловості, косметології та інших галузях. Основним способом виробництва етанолу є бродіння з використанням пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae. S. cerevisiae перетворюють глюкозу до етанолу дуже ефективно: вихід етанолу становить більш ніж 90 % від теоретичного максимуму. Однак навіть незначне підвищення виходу етанолу в процесі алкогольної ферментації в промислових масштабах може забезпечувати продукцію додаткових сотень мільйонів тон етанолу щороку. В даній роботі для підвищення продукції етанолу у промислових штамів S. cerevisiae ми застосували метод адаптивної еволюції: тривалого культивування в середовищі з високими концентраціями глюкози та етанолу. Більшість з отриманих адаптованих штамів характеризувалися підвищеною продукцією етанолу під час спиртового бродіння в порівнянні з вихідними штамами
Дод.точки доступу:
Зазуля, А.
Семків, М.
Дмитрук, К.
Сибірний, А.

Вільних прим. немає