Yavorska, N. Y.
    Seasonal variation in the ascorbic and organic acids content in shoots of highbush blueberry cultivars during vegetation stages [Текст] = Cезонні зміни вмісту аскорбінової та органічних кислот у пагонах лохини високорослої різних сортів протягом періоду вегетації / N. Y. Yavorska, N. M. Vorobets // Медична та клінічна хімія = Medical and clinical chemistry. - 2020. - Том 22, N 2. - С. 31-36


MeSH-головна:
АСКОРБИНОВАЯ КИСЛОТА -- ASCORBIC ACID
ГОЛУБИКА -- BLUEBERRY PLANT
Анотація: Varieties of highbush blueberries with different fruit ripening dates differ in the content of AA and OA in the shoots during the growing season. The shoots of V. corymbosum varieties Bluecrop. Bluejay, and Elliott are sufficiently high in AA and OA during physiological development, and can be used for further research
Сорти лохини високорослої з різними термінами дозрівання плодів відрізняються за вмістом аскорбінової та органічних кислот у пагонах протягом періоду вегетації. Результати нашого дослідження свідчать про те, що пагони V. corymbosum сортів Блюджей, Блюкроп та Еліот мають достатньо високий вміст аскорбінової й органічних кислот і можуть бути використані для подальшого вивчення механізмів дії їх екстрактів як лікувальних засобів для профілактики різних захворювань, пов’язаних з вільними радикалами та порушеннями обміну речовин у людини і тварин
Дод.точки доступу:
Vorobets, N. M.

Вільних прим. немає