Журавльова, Л. В.
    Вегетаріанська дієта й цукровий діабет 2-го типу: чи існує зв’язок? [Текст] / Л. В. Журавльова, О. В. Огнєва // Ліки України. - 2020. - № 9/10. - С. 52-56


MeSH-головна:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ДИЕТА ВЕГЕТАРИАНСКАЯ -- DIET, VEGETARIAN
Анотація: Останнім часом на Заході спостерігається сплеск інтересу до вегетаріанства – часткового (лактоововегетаріанство) або повного (веганство). Вегетаріанство можна вважати трендом, який набирає популярності й серед українців. Наразі ставлення медиків до вегетаріанства змінилося, оскільки почали з’являтися нові дослідження, що свідчать про високий ризик захворюваності через перевантаження організму тваринним білком, калоріями і насиченими жирами
Дієта – один із факторів способу життя, який може зіграти ключову роль у профілактиці цукрового діабету. Наявні на сьогодні дані свідчать про те, що дієта, багата на цільнозернові, овочі, фрукти, молочні продукти, бобові та горіхи, може допомогти знизити ризик вказаного захворювання. Отже, можна очікувати, що вегетаріанці, які не вживають м’яса і м’ясних продуктів, і часто споживають більше горіхів й бобових, ніж не вегетаріанці, мають нижчий ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу
Дод.точки доступу:
Огнєва, О. В.

Вільних прим. немає