Ісаєнко, О. Ю.
    Збереження протимікробної активності метаболітних комплексів Lactobacillus rhamnosus та Saccharomyces boulardii після кріоконсервування = Post-Thaw preservation of Anti-Microbial Lactobacillus Rhamnosus and Saccharomyces Boulardii Metabolite Complexes / О. Ю. Ісаєнко // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2020. - Т. 30, № 4. - С. 343-358


MeSH-головна:
КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы)
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
САХАРОМИЦЕТЫ -- SACCHAROMYCES
Анотація: У роботі представлено протимікробний ефект метаболітних комплексів Lactobacillus rhamnosus та Saccharomyces boulardii, одержаних за авторською методикою, після 6-місячного зберігання в замороженому стані (−23 ± 1)ºС відносно Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemoliticus, Enterococcus faecalis, Corynebacterium xerosis із множинною лікарською резистентністю. Доведено збільшення діаметрів зон затримки росту на ((3,0 ± 0,4)–(6,1 ± 0,3)) мм у всіх дослідних збудників під впливом метаболітних комплексів (свіжоотриманих та після зберігання) з азитроміцином та на ((6,1 ± 0,5)–(6,4 ± 0,3)) мм у E. faecalis із ампіциліном. Значущої різниці протимікробної активності антибактеріальних препаратів із свіжоотриманими комплексами та після їхнього зберігання при температурі (−23 ± 1)°С не встановлено. Доведено доцільність застосування обраного методу зберігання з метою конструювання препаратів нового покоління та розробки «препаратів супроводження» до антибіотиків
Вільних прим. немає