Influence of Physico-Chemical Factors of Phages Isolated in Dairy Processing Plants of Ukraine [Text] / О. V. Naumenko [et al.]> // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 6. - P84-93
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ -- DAIRY PRODUCTS (вирусология, микробиология) LACTOCOCCUS LACTIS -- LACTOCOCCUS LACTIS (вирусология) ДЕЗИНФИЦИРУЮЩИЕ СРЕДСТВА -- DISINFECTANTS (химия) Анотація: Мета. Дослідження віруцидної активності дезінфікуючих засобів у залежності від складу, умов обробки та титру фагової контамінації. Висновки. Експериментально обгрунтовано режими протифагової обробки. Встановлено, що ефективність дезінфекції залежить як від виду та концентрації діючої хімічної речовини, так і від вмісту та властивостей фагів, які циркулюють на молокопереробних підприємствах України. Дод.точки доступу: Naumenko, O. V. Danylenko, S. G. Kopylova, К. V. Gunko, S. M.
Вільних прим. немає
|