Study and evaluation antioxidant activity of dietary supplements with green tea extract [Текст] / O. Yu. Maslov [et al.] // Актуал. питання фармац. і мед. науки та практики. - 2021. - Том 14, N 2. - С. 215-219


MeSH-головна:
ЧАЙ -- TEA (химия)
ПОТЕНЦИОМЕТРИЯ -- POTENTIOMETRY (использование)
КАТЕХИН -- CATECHIN (химия)
Анотація: Мета роботи – визначення та оцінювання антиоксидантної активності дієтичних добавок з екстрактом зеленого чаю, а також уведення умовних позначень рівня антиоксидантної активності. Матеріали та методи. Об’єкт дослідження – дієтичні добавки різних виробників: «Екстракт зеленого чаю» Natural Sources, США (ДД1), «Екстракт зеленого чаю» Еліт-Фарм, Україна (ДД2) та «Зелений чай» Фармаком, Україна (ДД3). Потенціометричні вимірювання виконали на pH-метрі Hanna 2550 (ФРН) із комбінованим платиновим електродом EZDO 5010. Епіґалокатехін-3-О-галлат ?98,0 % (Sigma Aldrich), K3[Fe(CN)6], K4[Fe(CN)6], NaHPO4, KH2PO4 мали кваліфікацію х. ч. Результати. Встановлено, що величина антиоксидантної активності ДД1 становить 36,51 ммоль/таб., ДД2 – 29,78 ммоль/таб., ДД3 – 16,67 ммоль/таб. ДД1 мав найвище значення антиоксидантної активності, що корелювало з вмістом катехінів (r2 = 0,9314). Згідно з умовними позначеннями антиоксидантної активності, які запропонували, дієтичні добавки ДД1 і ДД2 відповідали низькому рівню, а ДД3 – дуже низькому рівню антиоксидантної активності. Висновки. Встановили, що досліджені дієтичні добавки з екстрактом зеленого чаю мають антиоксидантну активність, що корелює з вмістом катехінів.
Дод.точки доступу:
Maslov, O. Yu.
Kolisnyk, S. V.
Komisarenko, M. А.
Altukhov, A. A.
Dynnyk, K. V.
Stepanenko, V. I.

Вільних прим. немає