Вплив вживання харчової клітковини на харчову поведінку у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням / Н. М. Жердьова [та ін.] // Пробл. ендокринної патології. - 2021. - N 4. - С. 20-26


MeSH-головна:
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (патофизиология)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (использование)
Анотація: В статті наведені дані щодо впливу вживання харчової клітковини на стан харчової поведінки та метаболічних показників у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням (індекс маси тіла (ІМТ) більше 25 кг/м2)
Додавання до раціону харчової клітковини у вигляді камеді гуарової мікрогранульованої Інгуар™ в дозі 15 г на добу протягом 21 дня знижувало інсулінорезистентність та нормалізувало харчову поведінку пацієнтів, а саме обмежувальну, емоціогенну та екстернальну. Вживання харчової клітковини може бути рекомендовано у комплексі заходів для зниження ваги у пацієнтів з підвищеним індексом маси тіла та інсулінорезістентістю, а також для нормалізації харчової поведінки
Дод.точки доступу:
Жердьова, Н. М.
Степура, О. А.
Костіцька, І. О.
Мазій, С. І.

Вільних прим. немає