Вплив вживання харчової клітковини на харчову поведінку у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням / Н. М. Жердьова [та ін.]> // Пробл. ендокринної патології. - 2021. - N 4. - С. 20-26
MeSH-головна: ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (патофизиология) ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (использование) Анотація: В статті наведені дані щодо впливу вживання харчової клітковини на стан харчової поведінки та метаболічних показників у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням (індекс маси тіла (ІМТ) більше 25 кг/м2) Додавання до раціону харчової клітковини у вигляді камеді гуарової мікрогранульованої Інгуар™ в дозі 15 г на добу протягом 21 дня знижувало інсулінорезистентність та нормалізувало харчову поведінку пацієнтів, а саме обмежувальну, емоціогенну та екстернальну. Вживання харчової клітковини може бути рекомендовано у комплексі заходів для зниження ваги у пацієнтів з підвищеним індексом маси тіла та інсулінорезістентістю, а також для нормалізації харчової поведінки Дод.точки доступу: Жердьова, Н. М. Степура, О. А. Костіцька, І. О. Мазій, С. І.
Вільних прим. немає
|