Бабінець, Л. С.
    Можливості біорегуляції у комплексній терапії хронічного панкреатиту у коморбідності з хронічним вірусним гепатитом С / Л. С. Бабінець, О. Р. Шайген // Фітотерапія. Часопис. - 2021. - N 1. - С. 28-34


MeSH-головна:
ПАНКРЕАТИТ ХРОНИЧЕСКИЙ -- PANCREATITIS, CHRONIC (лекарственная терапия)
ГЕПАТИТ C -- HEPATITIS C (лекарственная терапия)
КОМПЛЕКСОННАЯ ТЕРАПИЯ -- CHELATION THERAPY (использование)
Анотація: Досліджено параметри функціонального та структурного стану підшлункової залози (ПЗ) при хронічному панкреатиті (ХП) на тлі хронічного вірусного гепатиту С (ХВГС), а також їхню динаміку під впливом комплексної терапії із включенням біорегуляційних препаратів. Супутній ХВГС у латентній стадії погіршував структурний і функціональний стан ПЗ при ХП, а також структурний стан печінки за даними ехоеластографії (p?0,05). Застосування комплексної біорегуляційної терапії додатково до загальноприйнятого лікування ХП на тлі латентного ХВГС сприяло статистично значимому підвищенню його ефективності стосовно загальноприйнятого лікування: рівень фекальної еластази-1 зріс на 52,7 % (p?0,05) стосовно 23,8 %, показник жорсткості ПЗ знизився на 26,1 % проти 4,8 % (p?0,05), показник жорсткості печінки знизився на 30,7% проти 15,3 % (p?0,05).
Исследованы параметры функционального и структурного состояния поджелудочной железы (ПЖ) при хроническом панкреатите (ХП) на фоне хронического вирусного гепатита С (ХВГС), а также их динамика под влиянием комплексной терапии с включением биорегуляционных препаратов. Сопутствующий ХВГС в латентной стадии ухудшал структурное и функциональное состояние ПЖ при ХП, а также структурное состояние печени по данным эхоэластографии (p?0,05). Применение комплексной биорегуляционной терапии дополнительно к общепринятому лечению ХП на фоне латентного ХВГС способствовало статистически значимому повышению его эффективности относительно общепринятого лечения: уровень фекальной эластазы-1 вырос на 52,7% (p?0,05) по отношению к 23,8%, показатель жесткости ПО снизился на 26,1% против 4,8% (p?0,05), показатель жесткости печени снизился на 30,7% по сравнению с 15,3% (p?0,05).
Дод.точки доступу:
Шайген, О. Р.

Вільних прим. немає