Кампос, С. Чи можливо подовжити життєздатність яйцеклітин морського їжака за умов гіпотермічного зберігання? / С. Кампос, Е. Паредес, Х. Тронкосо> // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2022. - Т. 32, № 1. - С. 68-71 MeSH-головна: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы) ЯЙЦЕКЛЕТКА -- OVUM МОРСКИЕ ЕЖИ -- SEA URCHINS Анотація: Кріоконсервування біологічних об’єктів тваринного походження найчастіше застосовувалося для розведення великої рогатої худоби, а також для збереження тварин, які знаходяться під загрозою зникнення. Лише в 70-х роках минулого століття з’явилися перші публікації щодо використання цих технологій до водних організмів, а в 90-х роках кріоконсервуванню гамет, інших клітин, а також тканин морських та прісноводних організмів вже була присвячена велика кількість робіт. Дод.точки доступу: Паредес, Е. Тронкосо, Х. Вільних прим. немає |