Кампос, С.
    Чи можливо подовжити життєздатність яйцеклітин морського їжака за умов гіпотермічного зберігання? / С. Кампос, Е. Паредес, Х. Тронкосо // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2022. - Т. 32, № 1. - С. 68-71


MeSH-головна:
КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы)
ЯЙЦЕКЛЕТКА -- OVUM
МОРСКИЕ ЕЖИ -- SEA URCHINS
Анотація: Кріоконсервування біологічних об’єктів тваринного походження найчастіше застосовувалося для розведення великої рогатої худоби, а також для збереження тварин, які знаходяться під загрозою зникнення. Лише в 70-х роках минулого століття з’явилися перші публікації щодо використання цих технологій до водних організмів, а в 90-х роках кріоконсервуванню гамет, інших клітин, а також тканин морських та прісноводних організмів вже була присвячена велика кількість робіт.
Дод.точки доступу:
Паредес, Е.
Тронкосо, Х.

Вільних прим. немає