Білоус, О. С.
    Гігієнічна оцінки динаміки вмісту пендиметаліну в полуниці та обґрунтування максимально допустимого рівня в цій культурі [Текст] / О. С. Білоус // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2022. - № 3 спецвип. - С. 82-83


MeSH-головна:
ПЕСТИЦИДЫ -- PESTICIDES (стандарты)
ГЕРБИЦИДЫ -- HERBICIDES (стандарты)
РОЗОЦВЕТНЫХ СЕМЕЙСТВО -- ROSACEAE (токсичность)
Анотація: Споживання ягід, в тому числі суниці є невід’ємною складовою нашого раціону, оскільки вони є джерелом важливих для нашого організму макро- та мікронутрієнтів. В складі суниці є такі макроелементи, як кальцій, фосфор, магній, калій і мікроелементи - йод, мідь, фтор, цинк та ін. Проте, не зважаючи на корисні властивості полуниці, вона може бути причиною виникнення харчових отруєнь немікробно- го походження, зумовлених вмістом в них хімічних сполук антропогенного походження, які надходять в навколишнє середовище внаслідок забруднення довкілля або навмисного внесення в грунт. До останніх належать пестициди різних груп та класів. З метою попередження виникнення отруєнь пестицидами важливо обґрунтовувати максимально допустимі рівні пестицидів у харчових продуктах та здійснювати постійний контроль за їх вмістом. Мета роботи: Гігієнічна оцінки динаміки вмісту пендиметаліну в полуниці та обґрунтування максимально допустимого рівня (МДР) в цій культурі
Вільних прим. немає