Сирота, А. І. Гігієнічна оцінка безпечності споживання продукції вирощеної із застосуванням фунгіцидів класу триазолів [Текст] / А. І. Сирота, О. П. Вавріневич> // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2022. - № 3 спецвип. - С. 91-92 MeSH-головна: ТЕХНОЛОГИЯ, ПРОМЫШЛЕННОСТЬ, СЕЛЬСКОЕ ХОЗЯЙСТВО (ВНЕШ) -- TECHNOLOGY, INDUSTRY, AND AGRICULTURE (NON MESH) ТРИАЗОЛЫ -- TRIAZOLES (стандарты, химия) ФУНГИЦИДЫ ПРОМЫШЛЕННЫЕ -- FUNGICIDES, INDUSTRIAL (стандарты, химия) Анотація: В сьогоднішніх реаліях важко уявити, що світ відмовиться від використання пестицидів. З кожним роком збільшується різноманітність та об’єми їх використання. Перевагою застосування пестицидів є можливість збільшити ефективність сільського господарства, захистити культури рослин від хвороб і шкідників та знизити ціну продуктів. Проблема отруєння пестицидами особливо гостро постає серед країн, основним джерелом доходу яких є сільське господарство (США, Індія, Китай, Бразилія, Мексика, Аргентина та ін.). Повідомляється про близько 3 млн. випадків навмисного та ненавмисного отруєння пестицидами у світі щорічно, що призводить до загибелі понад 250 000 людей. Багаторічні дослідження, які проведено на базі ІГЕ НМУ показали, що інгаляційне отруєння пестицидами класу триазолів є малоймовірним, при дотриманні регламентів їх безпечного застосування. Проте, залишаються й інші шляхи надходження цих речовин до організму, в тому числі аліментарний. Мета роботи: Гігієнічна оцінка безпечності споживання продукції вирощеної із застосуванням фунгіцидів класу триазолів Дод.точки доступу: Вавріневич, О. П. Вільних прим. немає |