Чорна, В. В.
    Сучасні вимоги до нутрієнтного складу харчування та стану продовольчого забезпечення військовослужбовців збройних сил України [Текст] = Current requirements for the nutrient composition of food and the state of food supply for servicemen of the Armed Forces of Ukraine / В. В. Чорна, Н. О. Крупка, У. Б. Лотоцька-Дудик // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2023. - Т. 27, № 2. - С. 313-318. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
УКРАИНА -- UKRAINE
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Кл.слова (ненормовані):
харчові рациони -- фізіологічні норми
Анотація: Згідно з метою роботи проведено науковий аналіз основних засад щодо організації продовольчого забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України (ЗСУ) за 2002-2022 рр. відповідно до чинних законодавчо-нормативних документів. З’ясовано, що харчові раціони для військовослужбовців відповідають чинним фізіологічним нормам за показниками енергетичної цінності, білкової, ліпідної та вуглеводної збалансованості, вмісту вітамінів і мінеральних речовин. Проте важливе значення з позицій гігієни має подальше удосконалення та введення нових продуктів харчування для військовослужбовців, підвищення харчової цінності продуктів, покращення технологічних аспектів і тактичних характеристик добових раціонів, збільшення термінів зберігання продовольчого забезпечення
According to the purpose of the work, a scientific analysis of the main principles regarding the organization of food supply for servicemen of the Armed Forces of Ukraine (AFU) for the years 2002-2022 following the current legislative and regulatory documents was carried out. It was found that food rations for military personnel correspond to the current physiological norms in terms of energy value, protein, lipid and carbohydrate balance, as well as vitamin and mineral content. However, further improvement and introduction of new food products for military personnel, increasing the nutritional value of products, improving the technological aspects and tactical characteristics of daily rations, and increasing the shelf life of food supplies are of great importance from the point of view of hygiene
Дод.точки доступу:
Крупка, Н. О.
Лотоцька-Дудик, У. Б.

Вільних прим. немає