Беш, Л. В.
    Харчова алергія у дітей: міфи і реальність [Текст] / Л. В. Беш, О. І. Мацюра, О. М. Беш // Алергія у дитини. - 2023. - № 31/32. - С. 2-4


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, профилактика и контроль, этиология)
ДЕТИ -- CHILD
ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ ОШИБКИ -- DIAGNOSTIC ERRORS (тенденции)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E (анализ, диагностическое применение)
ИММУННОЕ ОТКЛОНЕНИЕ -- IMMUNE EVASION
Анотація: Багато міфів сьогодні породжує проблема харчової гіперчутливості, яка об’єднує велику кількість патологічних станів, зумовлених різними варіантами патогенезу. Попри прогресивне зростання поширеності даної патології у дитячій популяції, представлені в літеретурі епідеміологічні дані мають великий діапазон коливань [1, 2]. Водночас розуміємо, що оцінити реальну поширеність харчової гіперреактивності серед дітей у нашій країні на сьогодні складно, оскільки масштабні епідеміологічні дослідження з вивчення даної патології поодинокі. Насамперед, така ситуація пояснюється труднощами проведення якісних епідеміологічних досліджень й отриманням статистичних даних переважно на підставі звернень за медичною допомогою, а не на активного виявлення патології
Дод.точки доступу:
Мацюра, О. І.
Беш, О. М.

Вільних прим. немає