Івахно, О. П.
    Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування [Текст] = The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs / О. П. Івахно, І. П. Козярін // Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (анализ, использование)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, использование, стандарты)
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE (методы)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки
The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Дод.точки доступу:
Козярін, І. П.

Вільних прим. немає