Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шаповал В., Писаренко В.
Назва : Як зменшити негативний вплив нітратів на здоров’я людини
Місце публікування : СЕС. Профілактична медицина. - 2016. - № 4/5. - С. 9-12 (Шифр СУ29/2016/4/5)
MeSH-головна: НИТРАТЫ -- NITRATES
ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ -- WATER POLLUTION, CHEMICAL
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ЗАГРЯЗНЕНИЕ -- FOOD CONTAMINATION
САНИТАРНОЕ ПРОСВЕЩЕНИЕ -- HEALTH EDUCATION
Анотація: При тривалому вживанні забрудненої нітратами води і овочів розвивається хронічна нітратна інтоксикація. Повноваження за контролем якості харчових продуктів (води), в т. ч. за вмістом нітратів, зараз покладено на знов створену держпродспоживслужбу. Коли ж населення почує голос її працівників та відчує їхні дії щодо якості продуктів? Чи дочекаємось ми цього?
Дод.точки доступу:
Писаренко, В.