Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Heyman M. B., Steven A., Abrams S. A. Назва : Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації Місце публікування : Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87 (Шифр МУ94/2017/11/2) Примітки : Бібліогр. в кінці ст. MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH) НАПИТКИ -- BEVERAGES ФРУКТЫ -- FRUIT ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD МЛАДЕНЕЦ -- INFANT ДЕТИ -- CHILD ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT Анотація: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання Дод.точки доступу: Steven, A. Abrams, S. A. |