Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Анохіна Г. А., Харченко В. В.
Назва : Сучасні підходи до дієтичного харчування хворих на цироз печінки (Огляд літератури)
Місце публікування : Фітотерапія. Часопис. - Київ, 2017. - N 3. - С. 27-30 (Шифр ФУ16/2017/3)
MeSH-головна: ЦИРРОЗЫ ПЕЧЕНИ -- LIVER CIRRHOSIS
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Анотація: У статті висвітлено сучасні підходи до дієтичного харчування хворих на цироз печінки, включаючи печінкову енцефалопатію, хворобу Вільсона і гемохроматоз. Наявність енергетично-білкового, вітамінного дефіциту, особливо білка і цинку, має негативний вплив на перебіг цирозу печінки. Представлені науково обгрунтовані дані щодо підвищення квоти білка в харчуванні хворих на цироз печінки.В статье освещены современные подходы к диетическому питанию больных циррозом печени, включая печеночную энцефалопатию, болезнь Вильсона и гемохроматоз. Наличие энергетически-белкового, витаминного дефицита, особенно белка и цинка, оказывает негативное влияние на течение цирроза печени. Представлены научнообоснованные данные по повышению квоты белка в питании больных циррозом печени.
Дод.точки доступу:
Харченко, В. В.