Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Ткаченко Т. Назва : Транс-жири: небезпека доведена! Місце публікування : Фармацевт практик. - 2018. - № 10. - С. 42-43 (Шифр ФУ17/2018/10) MeSH-головна: ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ТРАНСКОНФИГУРАЦИЯ -- TRANS FATTY ACIDS 3,4-ДИХЛОРО-N-МЕТИЛ-N-(2-(1-ПИРРОЛИДИНИЛ)-ЦИКЛОГЕКСИЛ)-БЕНЗЕНАЦЕТАМИД, (ТРАНС)-ИЗОМЕР -- 3,4-DICHLORO-N-METHYL-N-(2-(1-PYRROLIDINYL)-CYCLOHEXYL)-BENZENEACETAMIDE, (TRANS)-ISOMER ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS Анотація: У травні 2018 р. Всесвітня організація охорони здоров’я презентувала пакет заходів, спрямованих на поетапне виключення транс-жирних кислот промислового виробництва зі складу харчових продуктів у всьому світі [1]. За оцінками експертів, від серцево-судинних хвороб, зумовлених вживанням транс-жирів, щорічно вмирає більше півмільйона осіб. Що не так із транс-ізомерами жирних кислот? Чому лікарі пішли війною на продукти, які ще не так давно активно пропагували як альтернативу природним твердим жирам? |