Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевченко Н. О., Івченко Т. В., Мозговська Г. В., Мірошниченко Т. М., Баштан Н. О.
Назва : Збереженість меристем батату за різних режимів кріоконсервування
Паралельн. назви :Survival of Sweet Potato Meristems Under Different Cryopreservation Regimens
Місце публікування : Проблеми кріобіології і кріомедицини. - Харків, 2018. - Т. 28, № 2. - С. 156 (Шифр ПУ73/2018/28/2)
MeSH-головна: БАТАТ -- IPOMOEA BATATAS
КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION
Анотація: Інтродукція овочевих культур із високим вмістом біологічно активних сполук залишається актуальною задачею сільського господарства. Однією з овочевих рослин, яка успішно культивується на території Європи, є батат (Ipomoea batatas). Його кореневі бульби містять високий вміст цукрів, які визначають смак батату, а також білки, вітаміни групи B, аскорбінову кислоту, каротиноїди, макро- і мікроелементи [A.E.Z. Triqui, 2008]. Ефективними методами збереження рослинного різноманіття та створення генетичних колекцій рослин є культивування in vitro та кріоконсервування. Однак для визначення можливості довготривалого збереження меристематичних тканин батату необхідно розробити спосіб кріоконсервування, який забезпечив би високий рівень життєздатності рослинного матеріалу. Мета дослідження – порівняння різних режимів кріоконсервування меристем батату
Дод.точки доступу:
Шевченко, Н. О.
Івченко, Т. В.
Мозговська, Г. В.
Мірошниченко, Т. М.
Баштан, Н. О.