Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Лопатинська О. Назва : Обґрунтування принципів раціонального харчування при больовому синдромі Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 2. - С. 20-22 (Шифр ФУ17/2019/2) Примітки : Бібліогр.: в кінці ст. MeSH-головна: КОМПЛЕКСНЫЕ РЕГИОНАРНЫЕ БОЛЕВЫЕ СИНДРОМЫ -- COMPLEX REGIONAL PAIN SYNDROMES БОЛИ ХРОНИЧЕСКИЕ -- CHRONIC PAIN ПИЩЕВЫЕ ПРИСТРАСТИЯ -- DIET FADS Анотація: Біль — важлива медична проблема, яка впливає на щоденну активність людини. За даними Міжнародної Асоціації з дослідження болю (International Association for the Study of Pain), а також згідно з результатами багатоцентрового дослідження HUNT на сьогодні поширеність больового синдрому сягає 64%. При цьому кожна п’ята працездатна людина страждає від болю. Водночас слід зазначити, що ця інформація стосується лише клінічно підтверджених випадків больового синдрому |