Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лопатинська О.
Назва : Обґрунтування принципів раціонального харчування при больовому синдромі
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 2. - С. 20-22 (Шифр ФУ17/2019/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: КОМПЛЕКСНЫЕ РЕГИОНАРНЫЕ БОЛЕВЫЕ СИНДРОМЫ -- COMPLEX REGIONAL PAIN SYNDROMES
БОЛИ ХРОНИЧЕСКИЕ -- CHRONIC PAIN
ПИЩЕВЫЕ ПРИСТРАСТИЯ -- DIET FADS
Анотація: Біль — важлива медична проблема, яка впливає на щоденну активність людини. За даними Міжнародної Асоціації з дослідження болю (International Association for the Study of Pain), а також згідно з результатами багатоцентрового дослідження HUNT на сьогодні поширеність больового синдрому сягає 64%. При цьому кожна п’ята працездатна людина страждає від болю. Водночас слід зазначити, що ця інформація стосується лише клінічно підтверджених випадків больового синдрому