Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Філіпова Л. Ю., Стоєва Т. В., Зубаренко О. В., Зубарева Л. І., Мацюк Н. Б. Назва : Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення Місце публікування : Одеський медичний журнал. - Одеса, 2018. - N 5. - С. 57-63 (Шифр ОУ2/2018/5) Примітки : Бібліогр.: с. 62-63 MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY Анотація: Наведено результати вивчення сумісності функціонально-технологічних та фізико-хімічних характеристик складових розроблених рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення. Проаналізовано взаємозв'язок основних складових продуктів із заданими властивостями на етапі наукового моделювання відповідно до принципів харчової комбінаторики, технології виробництва та дієтотерапії. Виконані дослідження свідчать, що обґрунтування рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення базується на комплексі наукових даних про характер, глибину та структуру дефіциту мікро- та макронутрієнтів у дітей з відповідними порушеннями стану здоров'я, особливостей сировини та збагачувальних добавок, включаючи їх хімічний склад та функціонально-технологічно властивості, і навіть ступінь безпеки під впливом технологічних чинників Дод.точки доступу: Філіпова, Л. Ю. Стоєва, Т. В. Зубаренко, О. В. Зубарева, Л. І. Мацюк, Н. Б. |