Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Редькін Р., Орловецька Н., Данькевич О. Назва : Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34 (Шифр ФУ17/2019/5) Примітки : Бібліогр.: в кінці ст. MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD ДЕТИ -- CHILD ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES Анотація: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока Дод.точки доступу: Орловецька, Н. Данькевич, О. |