Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мозговська Г. В., Шевченко Н. О., Мірошниченко Т. М., Івченко Т. В., Баштан Н. О., Віценя Т. І.
Назва : Збереженість меристем батату Ipomoea batatas L., після кріоконсервування методом вітрифікації
Паралельн. назви :Survival of sweet potatoes (Ipomoea batatas L.) meristems after cryoprezervation by vitrification
Місце публікування : Проблеми кріобіології і кріомедицини. - Харків, 2019. - Т. 29, № 2. - С. 157 (Шифр ПУ73/2019/29/2)
MeSH-головна: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION
ВИТРИФИКАЦИЯ -- VITRIFICATION
БАТАТ -- IPOMOEA BATATAS
Анотація: Методи, які базуються на вітрифікації, передбачають занурення біологічного матеріалу безпосередньо у рідкий азот або його шугу, що не потребує коштовного обладнання. Для забезпечення переходу внутрішньоклітинного вмісту у скловидний стан без утворення кристалів необхідно ретельно дотримуватися умов обробки меристем. У нашому дослідженні це досягалося двома способами: за допомогою розчинів, які вітрифікуються. та дегідратації потоком стерильного повітря. Мета роботи - дослідження впливу кріоконсервування методом вітрифікації на збереженість меристем батату
Дод.точки доступу:
Мозговська, Г. В.
Шевченко, Н. О.
Мірошниченко, Т. М.
Івченко, Т. В.
Баштан, Н. О.
Віценя, Т. І.