Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кухтин М. Д., Малімон З. В., Ярошенко Т. Я., Покотило О. С.
Назва : Зміна біохімічних і мікробіологічних показників замороженої риби за наявності залишкових кількостей антибактеріальних препаратів
Паралельн. назви :Modification of biochemical and microbiological indices of frozen fish in case of residual quantities of antimicrobial drugs
Місце публікування : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2019. - Том 21, N 3. - С. 78-84 (Шифр МУ92/2019/21/3)
MeSH-головна: РЫБЫ -- FISHES
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ЗАМОРАЖИВАНИЕ -- FROZEN FOODS
АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTI-BACTERIAL AGENTS
Анотація: Значне і необмежене застосування антибактеріальних препаратів в аквакультурі призводить до накопичення їх у водному середовищі, тканинах риби і, відповідно, рибних продуктах. Тому питання контролю замороженої риби, яка потрапляє в Україну, за біохімічними, мікробіологічними і токсикологічними показниками є постійно актуальнимSignificant and unlimited using of antibacterial drugs in aquaculture, leads to the accumulation of them in the aquatic environment, fish tissues, and accordingly in fish products. Therefore, the question of control of frozen fish entering Ukraine for biochemical, microbiological and toxicological indicators are constantly relevant
Дод.точки доступу:
Кухтин, М. Д.
Малімон, З. В.
Ярошенко, Т. Я.
Покотило, О. С.