Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Черниш Ю. Р., Охотнікова О. М. Назва : Не-IgE-опосередкована гастроінтестинальна харчова алергія у дітей на грудному вигодовуванні Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2020. - N 2. - С. 73 (Шифр КУ34/2020/2) MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BREAST FEEDING ДЕТИ -- CHILD МИКРОБИОТА -- MICROBIOTA ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЬНЫЕ ГОРМОНЫ -- GASTROINTESTINAL HORMONES Анотація: До не-IgE-опосередкованої харчової алергії (ХА) належать: білок-індукований ентероколітичний синдром (FPIES), білок-індукований алергічний проктоколіт (FPIAP), білок-індукована алергічна ентеропатія (FPE) та білок-індуковані порушення моторики (гастроезофагеальна рефлюксна хвороба та закрепи). Симптоми: блювання, абдомінальний дискомфорт на тлі плачу та неспокою, діарея, кров у випорожненнях, здуття живота, затримка набору ваги, закрепи, гіпоальбумінемія, залізодефіцитна анемія. Найчастіші тригери: коров’яче молоко, соя, пшениця та яйця Дод.точки доступу: Охотнікова, О. М. |