Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ткаченко Т.
Назва : Кишкова мікробіота та травлення
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2020. - № 5. - С. 10-12 (Шифр ФУ17/2020/5)
MeSH-головна: МИКРОБИОТА -- MICROBIOTA
ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНАЯ МОТОРИКА -- GASTROINTESTINAL MOTILITY
ПАТОЛОГИЧЕСКИЕ СОСТОЯНИЯ, ПРИЗНАКИ БОЛЕЗНЕЙ И СИМПТОМЫ -- PATHOLOGICAL CONDITIONS, SIGNS AND SYMPTOMS
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS
Анотація: Участь у процесі травлення та захисті травного тракту від патогенів — перші «заслуги», які визнали за кишковими мікроорганізмами-симбіонтами людини. Минуло більше ста років, і сьогодні кишкову мікробіоту розглядають як ще один орган людини — примхливий, маловивчений, але дуже важливий для нормального функціонування ледь не всіх основних систем організму. Але повернемося до «витоків» і підсумуємо основні відомості про вплив мікроорганізмів, що мешкають у кишечнику людини, на функції цього органа