Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Скумс А. В., Кузьменко В. О., Стасенко А. А.
Назва : Вплив раннього перорального харчування на концентрацію сироваткового інтерлейкіну-6 у пацієнтів після панкреатодуоденектомії
Місце публікування : Клінічна хірургія. - Київ, 2020. - Том 87, N 1/2. - С. 19-23 (Шифр КУ5/2020/87/1/2)
Примітки : Бібліогр. наприкінці ст.
MeSH-головна: ПАНКРЕАТОДУОДЕНЭКТОМИЯ -- PANCREATICODUODENECTOMY
ПОСЛЕОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- POSTOPERATIVE CARE
ПИТАТЕЛЬНАЯ ПОДДЕРЖКА -- NUTRITIONAL SUPPORT
ИНТЕРЛЕЙКИН-6 -- INTERLEUKIN-6
Анотація: Застосування комбінованого ентерального та перорального харчування у хворих після панкреатодуоденектомії не має переваг перед пероральним. Раннє пероральне харчування сприяє зменшенню імунологічної реактивності організму у відповідь на операційну травму, при цьому рівні протеїнів у порівнянні з комбінованим харчуванням у пацієнтів у післяопераційному періоді до 7-ї доби суттєво не відрізняються
Дод.точки доступу:
Кузьменко, В. О.
Стасенко, А. А.