Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Скумс А. В., Кузьменко В. О., Стасенко А. А. Назва : Вплив раннього перорального харчування на концентрацію сироваткового інтерлейкіну-6 у пацієнтів після панкреатодуоденектомії Місце публікування : Клінічна хірургія. - Київ, 2020. - Том 87, N 1/2. - С. 19-23 (Шифр КУ5/2020/87/1/2) Примітки : Бібліогр. наприкінці ст. MeSH-головна: ПАНКРЕАТОДУОДЕНЭКТОМИЯ -- PANCREATICODUODENECTOMY ПОСЛЕОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- POSTOPERATIVE CARE ПИТАТЕЛЬНАЯ ПОДДЕРЖКА -- NUTRITIONAL SUPPORT ИНТЕРЛЕЙКИН-6 -- INTERLEUKIN-6 Анотація: Застосування комбінованого ентерального та перорального харчування у хворих після панкреатодуоденектомії не має переваг перед пероральним. Раннє пероральне харчування сприяє зменшенню імунологічної реактивності організму у відповідь на операційну травму, при цьому рівні протеїнів у порівнянні з комбінованим харчуванням у пацієнтів у післяопераційному періоді до 7-ї доби суттєво не відрізняються Дод.точки доступу: Кузьменко, В. О. Стасенко, А. А. |