Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Ячник І. М., Метленко О. В., Карпенко Н. П., Реготун Р. В., Іванов Я. Г. Назва : Досвід використання Similac Alimentum у ранньому післяопераційному періоді в дітей Місце публікування : Медицина невідкладних станів. - 2020. - Т. 16, № 3. - С. 147 (Шифр МУ104/2020/16/3) Предметні рубрики: Similak Alimentum MeSH-головна: ПОСЛЕОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- POSTOPERATIVE CARE ПОСЛЕОПЕРАЦИОННЫЙ ПЕРИОД -- POSTOPERATIVE PERIOD ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION БЕЛКОВЫЕ ГИДРОЛИЗАТЫ -- PROTEIN HYDROLYSATES КАЗЕИНЫ -- CASEINS ДЕТИ -- CHILD Анотація: Сироватковий білок піддається меншому ступеню гідролізу щодо казеїнової фракції білків коров’ячого молока. Окрім цього, казеїни самі по собі є менш алергенними, ніж сироваткові білки. Казеїн швидше руйнується основними харчовими ферментами, ніж сироваткові білки, хоча вони майже повністю розчиняються у воді за рахунок наявності дисульфідних зв’язків, які відсутні в казеїну. Для повного гідролізу сироваткового білка (а саме бета-лактоглобуліну) є потреба в застосуванні додаткових маніпуляцій, таких як протеоліз при високому тиску, температура або ультрафільтрація, що призводить до здороження продукту Дод.точки доступу: Ячник, І. М. Метленко, О. В. Карпенко, Н. П. Реготун, Р. В. Іванов, Я. Г. |