Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Будняк Л. І., Васенда М. М. Назва : Вплив ступеня подрібнення на вилучення біологічно активних речовин із примули дрібнозубчастої листків Паралельн. назви :The effect of dispersity on the removal of biologically active substances of primrose denticulata leaves Місце публікування : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2019. - Том 21, N 4. - С. 156-161 (Шифр МУ92/2019/21/4) MeSH-головна: ПЕРВОЦВЕТ -- PRIMULA ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL ЛЕКАРСТВА СОЗДАНИЕ -- DRUG DESIGN ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS ПОЛИФЕНОЛЫ -- POLYPHENOLS Анотація: Створення нових фітопрепаратів та вдосконалення технологій їх виробництва – важливий напрямок фармацевтичної науки і практики. Екстрагування сировини є складним фізико-хімічним процесом. На нього впливає багато чинників. Вагомим є вплив ступеня подрібнення рослинної сировини на інтенсифікування процесу екстрагування. Мета дослідження – визначити вплив ступеня подрібнення рослинної сировини на вилучення флавоноїдів та поліфенолів із примули дрібнозубчастої листківThe creation of new herbal products and the improvement of their production technologies is an important area of pharmaceutical science and practice. Raw material extraction is a complex physicochemical process. Many factors influence the extraction process. The influence of the dispersity of plant raw materials on the intensification of the extraction process is significant. The aim of the study – to determine the influence of the dispersity of plant raw materials on the extraction of flavonoids and polyphenols of the primula denticulata leaves Дод.точки доступу: Васенда, М. М. |